Dorothe Boots, Coach Bel mij 06 - 55 92 72 88 Mail mij dorothe@maydcoaching.nl

C;

Toen Dorothé mij vroeg of ik haar oefen cliënt wilde zijn tijdens haar opleiding tot wandelcoach reageerde ik meteen enthousiast met 'natuurlijk'. Tegelijkertijd dacht ik; 'maar dan moet ik wel iets hebben waarbij ik gecoacht wil worden.'

Op de fiets naar onze eerste afspraak was ik er nog niet helemaal uit. Opvoeding van de kinderen en de problemen waar je dan tegenaan loopt, of in de relationele sfeer of mijn uitstel of vooruitschuif gedrag en ik kan nog wel even doorgaan.

Het mooie was dat toen ik Dorothé eenmaal zag staan ( het was een prachtige morgen, en ze stond in het park te kijken naar de opkomende zon), kwam er een rust over mij. Daar staat 'iemand' die op mij wacht en wil luisteren naar mijn strubbels. Waar we ook op uit zouden komen het was goed.

Het liep dus ook heel anders dan verwacht. Tijdens de eerste wandeling kwam ik er door de gerichte vragen van Dorothé achter wat mij het meest dwars zat. En wat misschien wel raakvlakken had met alle andere 'problemen'.

De metaforen uit de natuur hielpen mij om mijn probleem visueel te maken. Nog steeds ga ik naar sommige plekken terug als ik dat even nodig heb. Ik vond het heerlijk om buiten te zijn ook al moesten we soms storm, wind en regen weerstaan. Maar ook dat was een mooie metafoor.

Achteraf zie ik de coaching vooral als een schoonmaakbeurt voor het brein. Even je gedachte ordenen, alles op een rijtje krijgen, sommige dingen weggooien, andere afstoffen of plaats maken voor iets nieuws. Dorothé heeft mij geholpen de stofdoek op te pakken en een en ander onder de loep te nemen.

Dorothé ik wil je nogmaals bedanken voor je luisterend oor, je steun, je humor, je positiviteit en enthousiasme.